Caravan/camper afdekzeilen

Eropuit met de caravan of camper, het is altijd heerlijk. Maar helaas is het vanwege de schoonmaak nooit een kwestie van inpakken en wegwezen. Denk bijvoorbeeld aan regen of hagel. Maar ook aan groene aanslag van algen en harsplekken van bomen. Veel eigenaren zijn namelijk niet in de gelegenheid om hun mobiele woning in een overdekte stalling te plaatsen. Een caravanhoes of camperhoes redt jou hiervan en zorgt dat je binnen een mum van tijd klaar bent om te vertrekken.

Bescherming tegen invloeden van buitenaf

Na maanden aaneengesloten hard te hebben gewerkt ben je nu wel toe aan een welverdiende vakantie. De welbekende ‘sleurhut’ is onder Nederlanders nog steeds een van de populairste manieren van vakantie vieren. Het liefst trekken we ermee naar Duitsland, Frankrijk of Spanje. Even helemaal ontspannen, ver weg van huis en alle dagelijkse beslommeringen. Op naar de camping? Daar gaan nog heel wat voorbereidingen aan vooraf, grotendeels veroorzaakt door de natuur die zijn sporen op jouw camper of caravan heeft achtergelaten. In principe is een caravan natuurlijk een buitenobject en zou daarom geschikt moeten zijn om het hele jaar buiten te staan. Maar ook jij weet dat een caravan of camper in werkelijkheid behoorlijk te lijden heeft onder invloeden van buitenaf. Logisch natuurlijk, na zo een tijd in weer en wind. Denk bijvoorbeeld alleen al eens aan het zuur van de regen en het zand en zout van die fijne vakantie aan zee. En juist om die reden is een caravanhoes of camperhoes zo handig. En niet alleen handig, maar zelfs de ideale uitkomst. Met een caravanhoes of camperhoes bescherm je je mobiele vakantieaccommodatie en verleng je ook nog eens zijn levensduur. Met andere woorden: caravanhoes en camperhoes stellen je in staat om vele jaren lang optimaal te genieten van een vocht- en roestvrije caravan of camper.

Caravanhoes en camperhoes: de verschillende soorten

Wil je een caravanhoes kopen? Of heb je besloten een camperhoes te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een afdekzeil heb je bij ons zo gevonden. De meeste caravanhoezen en camperhoezen in ons assortiment zijn vervaardigd van kunststof. Kunststof heeft van nature verschillende eigenschappen. Zo is het bijvoorbeeld licht in gewicht. Dat betekent dat je weinig kracht nodig hebt als je je caravanhoes of camperhoes wilt gaan gebruiken. Je trekt de afdekhoes binnen een mum van tijd over je caravan of camper heen. Behalve zijn voordelige gewicht geldt ook dat kunststof nog eens slijtvast is. Hierin onderscheidt het zich van vele andere materialen. En als kers op de taart is het ook nog eens sterk en redelijk duurzaam. Zonder al teveel onderhoud gaan kunststof producten probleemloos jarenlang mee. En dat geldt dus ook voor jouw caravanhoes of camperhoes. Ook hebben wij caravanhoezen en camperhoezen in het assortiment die zijn vervaardigd van polyetheen. Dit is een veel gebruikte kunststofsoort die, doordat hij wat harder en stijver is, de slijtagevastheid nog eens vergroot. Bij de aanschaf van een caravanhoes of camperhoes krijg je vaak ook nog een handige opbergzak.

Tips rondom het gebruik van een caravanhoes of een camperhoes

Wanneer je gebruikmaakt van een caravanhoes of een camperhoes bied je jouw voertuig een behoorlijke dosis bescherming. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er ook nog met een aantal dingen rekening moet worden gehouden. Zo wil het namelijk weleens voorkomen dat het onder de caravanhoes of camperhoes vochtig wordt. Iets dat je hier ten eerste tegen kunt doen, is het voor alle zekerheid plaatsen van vochtvreters in het voertuig. Deze kleine bakjes helpen je om problemen op lange termijn te voorkomen. De korreltjes die in het bakje zitten, bestaan uit calciumchloride en deze trekken vocht aan. Staat je caravan of camper bij jou in de buurt gestald? Dan is het verstandig om er af en toe even langs te gaan om de caravanhoes of camperhoes gedurende korte tijd te verwijderen. Als je voertuig namelijk lang bedekt is met kunststof, kan er condens ontstaan. En zoals je wel weet is vocht altijd schadelijk, voor alle materialen. Het even verwijderen van de hoes hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit doe je een keer op een vrije dag, ’s avonds of in weekeinde, gewoon als je tijd hebt om je voertuig even een paar uurtjes te laten luchten.

Optimaal gebruiksgemak

Wat betreft het gebruik van een caravanhoes of camperhoes kunnen we wel zeggen: een kind kan de was doen. Vanwege zijn lichte gewicht trek je de caravanhoes of camperhoes met het grootste gemak over je voertuig. Je rolt de hoes helemaal uit en vouwt hem open en legt hem daarna over de camper of caravan. Het enige dat je hier bij nodig hebt is een keukentrapje. Je begint aan één van de zijkanten en trekt de caravanhoes of camperhoes daarna van de andere kant over het dak heen naar beneden. Vervolgens trek je de spanbanden vast zodat de hoes goed blijft zitten. In moderne uitvoeringen is een caravanhoes of camperhoes aan de onderkant voorzien van een elastieken koord waarmee je de hoes aan de onderkant dichttrekt. Zorg er wel altijd voor dat je de caravanhoes of camperhoes pas bevestigt als je voertuig écht schoon en droog is. Dit om juist die vervelende condensvorming tegen te gaan. Dankzij de in veel gevallen meegeleverde opbergzak heb je de caravanhoes of camperhoes prima kunnen bewaren zonder dat het je in de weg heeft gelegen. Bewaar deze opbergzak in je voertuig, zodat je hem na de vakantie nooit kwijt kunt zijn!

Vragen en advies

Heb je vragen over een caravanhoes of wens je advies bij het kiezen van een ander afdekzeil? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend "Snelle levering, goede prijs, artikelen goed verpakt. Geen verbeterpunten." 9,2
Perfect "Ik heb de webshop overzichtelijk ervaren en een uitgebreide mogelijkheid van betaling." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links