Aanhanger afdekzeilen en -netten

Wie weet ga je regelmatig de weg op met een aanhangwagen. Tijdens de rit is het belangrijk om de kostbare lading in de wagen goed te beschermen. Wanneer dit niet gebeurt kan dit leiden tot ongelukken. Een afdekzeil aanhanger en een aanhangernet komen wat dat betreft zeer goed van pas. Daarmee kun je materialen zoals zand en stenen eenvoudig afdekken. Bovendien is elke lading dankzij het afdekzeil goed beschermd tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen en wind. Een aanhangerzeil of aanhangernet kopen is dan ook een praktische en verstandige keuze. In ons assortiment vind je diverse soorten en maten afdekzeilen en -netten.

Afdekzeil aanhanger zorgt voor de juiste bescherming

Het kopen van een afdekzeil aanhanger of aanhangernet is om diverse redenen een goede keuze. Zo is het erg fijn dat wind en vocht geen invloed meer hebben op de lading van je aanhanger. Zonder deze bescherming blijft het materiaal veel minder lang in goede staat, en dat is uiteraard niet de bedoeling. Ook met een aanhangernet bescherm je de lading van een aanhangerwagen optimaal. Dit materiaal is uiterst geschikt voor materialen die snel wegwaaien, zoals puin en compost. Ook losgestorte goederen zijn dankzij dit net goed beschermd. Let bij het aanschaffen van een afdekzeil aanhanger of aanhangernet altijd goed op de omlijsting. Het beschikt doorgaans over een stevig randtouw en een ingeweven elastisch koord. Daardoor kun je het aanhangernet eenvoudig aan de bindhaken bevestigen. De lading is zo goed bedekt en kun je veilig de weg op!

Aanhangernet verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Een waterdicht aanhangernet is in het regenachtige Nederland natuurlijk erg praktisch. Bovendien kun je dit product aanschaffen in allerlei opvallende kleuren, zoals groen en blauw, je vindt altijd wel een passend net of zeil. Ook de materialen waarvan het afdekzeil aanhanger is gemaakt lopen uiteen. Tegenwoordig heb je onder andere de keuze uit polyetheen, PVC, kunststof, polyester en plastic. Het ruime aanbod kan er helaas voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het loont om eens te kijken naar polypropyleen. Dit materiaal is vanwege zijn flexibiliteit erg in opkomst. Kies hoe dan ook altijd voor materiaal van goede kwaliteit, omdat dit het langste meegaat. Bedenk voor het kopen van een net voor de aanhanger goed wat je wil. Niet alleen wat betreft materiaal en kleur, maar ook qua grootte. Welke grootte heb je nodig voor de aanhangwagen? De kans is groot dat je in onze webshop voor slechts enkele tientjes een geschikt afdekzeil aanhanger of aanhangernet vindt.

Hoe plaats je een afdekzeil aanhanger?

Afdekzeil aanhanger en aanhangernetten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wij bieden goede kwaliteit afdekzeil aanhanger aan van onder andere 2, 2.5 en 4 meter lang. Ongeacht de afmetingen, een afdekzeil aanhanger is vrij eenvoudig te gebruiken. Desondanks zijn er wel een aantal zaken waar je even op moet letten. Neem de tijd wanner je het afdekzeil aanhanger of het aanhangnet aanbrengt. Zo is het belangrijk om de gehele aanhangwagen met zeil te bedekken. Zorg ervoor dat ook de uiteinden van de wagen zijn bedekt. Vervolgens dien je het afdekzeil aan de aanhanger vast te binden met behulp van metalen ringen. Daarbij dient het zeil strak gespannen te zijn, zodat de lading optimaal is beschermd. Onder andere waterdichte en wind doorlatende afdekzeil aanhanger zijn zeilen die strak gespannen dienen te worden.

Afdekzeil aanhanger en aanhangernet reinigen

Zowel het afdekzeil als de aanhangernet dienen na gebruik goed gereinigd te worden. Daardoor blijven de spullen in goede conditie. Het is uiteraard zonde van het geld wanneer je na korte tijd alweer een nieuw net voor de aanhanger moet kopen. Het reinigingsproces neemt gelukkig weinig tijd in beslag. Gebruik een doekje of een tuinslang om het zeil af te spoelen. Zodra het vuil weggespoeld is kun je het afdekzeil aanhanger en het aanhangernet eenvoudig opvouwen. Bewaar het materiaal altijd in de kofferbak van je auto. Daardoor sta je nooit met lege handen wanneer een lading moet worden afgedekt. Eventueel zou je de afdekzeil aanhanger in een handige opbergtas kunnen stoppen. Dit laatstgenoemde product maakt deel uit van ons uitgebreide assortiment.

Let op de kwaliteit van het materiaal

Wie weet wil je binnenkort een aanhangerzeil kopen. Daarbij is het van belang om goed te letten op de kwaliteit van het materiaal. De meeste producten zijn gemaakt van geweven polypropyleen (PP). Dit is een sterk draad van 3 mm die steeds vaker wordt gebruikt voor een afdekzeil aanhanger of aanhangernet. Dit heeft te maken met het feit dat polypropyleen lichter en soepeler is dan de draden van polyethyleen (PE). Zelfs nadat het materiaal is blootgesteld aan UV straling blijft het soepel. De dikte van het touw speelt eveneens een belangrijke rol bij de kwaliteit van het afdekzeil of aanhangernet. Hoe dikker het touw (tussen de 2 en 4 mm) hoe sterker en flexibeler het is. Tenslotte is ook de zogeheten maaswijdte erg belangrijk. Bij een kleinere maaswijdte zitten er meer vezels in het net. Daardoor zit het net dichter over de lading heen en is zo beschermd.

Aanhangernet kopen is verplicht

Sinds 2007 is een aanhangernet verplicht in Nederland. In artikel 5.18.16 van het voertuigreglement staat dat elke lading correct moet worden afgedekt door een aanhangernet. Het niet gebruiken van een aanhangernet voor een losse lading kan een boete van 230 euro opleveren omdat je een gevaar vormt op de weg. Losse materialen zoals zand, puin en brandhout kunnen bij een harde windvlaag de weg op waaien. Met een afdekzeil aanhanger voorkom je gevaar en een hoge boete. Om de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Bij de meeste bouwmarkten vind je wel afdekzeil aanhanger en aanhangernetten. Of wie weet heb je geen zin om de deur uit te gaan en vormt een webwinkel de ideale oplossing voor slechts een paar tientjes. De producten worden doorgaans binnen enkele werkdagen aan huis bezorgd.

Vragen en advies

Heb je vragen over een afdekzeil aanhanger of aanhangernet of wens je advies bij het kiezen van een afdekzeil aanhanger dan wel aanhangernet? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend "Snelle levering, goede prijs, artikelen goed verpakt. Geen verbeterpunten." 9,2
Perfect "Ik heb de webshop overzichtelijk ervaren en een uitgebreide mogelijkheid van betaling." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links