Waterdichte afdekzeilen

Eigenlijk is een waterdicht zeil een onontbeerlijk item in elk huishouden en bij veel klussen. Grote kans dat je er wel ooit gebruik van hebt gemaakt, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, maar dat je het niet standaard in huis hebt. En dat terwijl je er alle kanten mee op kunt! Een waterdicht zeil is geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis gebruik. Buitenshuis is het bijvoorbeeld nuttig in je tuin, caravan of aanhanger. Door de goede waterdichtheid is het zeil erg betrouwbaar en een graag geziene hulp in en rond je woning. Wij informeren je graag over de manieren waarop je gebruik kunt maken van een waterdicht zeil. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Gebruik een waterdicht zeil bij verhuizingen en verbouwingen

Ben je flink aan het klussen in je huidige woning? Dan weet je als geen ander dat stof in grote getale in het rond vliegt. En niet iedereen heeft altijd de mogelijkheid om zijn meubels tijdelijk elders onder te brengen. Hoewel er natuurlijk manieren bestaan om stofafzuiging te bewerkstelligen - bijvoorbeeld met een tijdelijke ventilator – voorkom je niet dat stof zich nestelt in je meubels. Het meeste stof is eigenlijk niet eens zichtbaar, maar wel degelijk aanwezig. Dus wanneer jij na die verbouwing tevreden neerploft in je fauteuil, vliegen daar talloze onzichtbare stofresten uit op. Niet de meest gezonde situatie dus. Het inademen van stof is niet alleen onprettig, maar kan ook problemen veroorzaken met bijvoorbeeld je luchtwegen. Met een waterdicht zeil kun je overlast door stof tot een minimum beperken. Zo geef je trouwens niet alleen stof, maar ook ander vuil en vocht geen enkele kans om zich in je meubels te nestelen. Dus ook als je wanden gaat sausen of het plafond gaat witten, hoef je niet bang te zijn voor verfspetters. Met een waterdicht zeil kom je dus met een stuk minder stress je verbouwing door!

Tijdens het vervoer

Bij een verbouwing komt ook de aan- en afvoer van spullen kijken. Als je om bepaalde redenen geen gesloten aanhanger voorhanden hebt, bestaat er nog een alternatief. De open aanhanger in combinatie met een waterdicht zeil. Een open aanhangwagen is een goed idee als je spullen wilt verhuizen die niet in je auto passen, maar waarvoor nou ook weer geen grote, gesloten aanhangwagen nodig is. Verhuis je je spullen hartje zomer en is het een stralende dag? Dan is er niets aan de hand. Maar is het weer wat druilerig of heerst er een hoge luchtvochtigheid? Dan is het handig om gebruik te maken van een waterdicht zeil. Zo blijven al je spullen gedurende de rit droog. Door de ringen die zich aan de zijkanten bevinden, is het gemakkelijk om een waterdicht zeil goed te bevestigen. Zo dekt het je spullen af en geeft het tegelijkertijd nog eens extra bescherming tegen het schudden. Een afdekzeil heeft dus meerdere functies. Wees niet bang dat het zeil na één keer gebruiken is afgeschreven: een waterdicht zeil is vervaardigd van polyetheen, de wegens zijn zware kwaliteit meest gebruikte kunststofsoort. Het zeil gaat dus behoorlijk lang mee.

Waterdicht zeil als handig hulpmiddel tijdens het kamperen

Ook tijdens het kamperen kan een waterdicht zeil goed van pas komen. Kamperen heeft een enorme comeback gemaakt en het stoffige imago van zich afgeschud. Jaar in, jaar uit worden er grote hoeveelheden caravans en campers verkocht en gebruikt in Nederland. Maar ook het kamperen in een tent is onverminderd populair. Kamperen is namelijk genieten van de vrijheid en even helemaal onthaasten. Maar omdat je het hele jaar door hard werkt en nu toch echt wel even toe bent aan een beetje ontspanning, probeer je wel om het kamperen op sommige vlakken nét iets comfortabeler te maken. Wakker worden in je tent en je realiseren dat het vocht van de grond zich in je slaapzak probeert te nestelen, is geen pretje. Om die reden is het dus handig om een waterdicht zeil onder je tent te leggen. De ondergrond waar een tent op staat geeft namelijk grote hoeveelheden vocht af, vooral ’s avonds. Maar ook kun je een waterdicht zeil als grondzeil in je binnentent gebruiken. Je zet het dan met haringen vast. Droge voeten in principe gegarandeerd. Behalve bescherming tegen vocht biedt een waterdicht zeil ook nog eens bescherming tegen stof en vuil.

Zoveel mogelijkheden, zoveel keuze

Natuurlijk blijft het gebruik van een waterdicht zeil niet beperkt tot verhuizingen en de camping. Je kunt een waterdicht zeil namelijk ook gebruiken voor het afdekken van je auto, voor het beschermen van vloeren en trappen en het afdekken van tuingereedschap of tuinmeubilair. Met behulp van de zeilogen, de ringen aan de uiteinden van het zeil, bevestig je het makkelijk en zorg je ervoor dat het op zijn plaats blijft. En omdat er zoveel redenen zijn waarvoor je een waterdicht zeil zou kunnen gebruiken, zijn er ook vele verschillende soorten verkrijgbaar. Zodat je precies dát zeil aanschaft dat je nodig hebt. Wil jij een waterdicht zeil kopen? Op onze pagina vind je waterdichte zeilen met verschillende afmetingen. Zodat je zeker weet dat je niets tekortkomt. Maar ook geen enorme stukken plastic overhoudt, want dat kan soms net zo hinderlijk zijn. Bovendien wordt bij elk waterdicht zeil vermeld wat het gewicht is per vierkante meter. En logischerwijs geldt: des te zwaarder, des te steviger. Om je helemaal van dienst te zijn, kun je bij ons ook terecht voor zeilklemmen, tyraps en spanbanden. Zodat je met een volledige uitrusting kunt beginnen aan elke willekeurige klus.

Vragen en advies

Heb je vragen over een waterdicht zeil of wens je advies bij het kiezen van een ander afdekzeil? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links