Zeilringen

Een afdekzeil oftewel waterdicht zeil komt in veel verschillende situaties goed van pas. Tijdens het klussen, bij het vervoeren van spullen maar bijvoorbeeld ook op de camping. Vaak is afdekken alleen echter niet voldoende, maar wil je het zeil ook goed kunnen bevestigen. Zodat je hem tijdens een rit met een aanhanger niet verliest of dat het niet wegwaait van spullen die je juist graag goed afgedekt wilt houden. In zo’n geval zijn zeilringen of zeilogen een uitkomst. Alhoewel veel zeilen hier zelf al over beschikken, is het een fluitje van een cent om ze zelf te bevestigen aan een exemplaar zonder ogen. We hebben daartoe verschillende soorten zeilogen voorradig.

€ 3,95

Zeilring

 

  Kunststof
  Diameter: Ø 12 mm
  10 stuks |  Blauw


€ 8,95

Zeilring

 

  Messing
  Diameter: Ø 8 mm
  24 stuks |  Goud
  Inclusief bevestigingsmateriaal

€ 8,95

Zeilring

 

  Messing
  Diameter: Ø 11 mm
  15 stuks |  Goud
  Inclusief bevestigingsmateriaal

€ 11,95

Zeilring

 

  Messing
  Diameter: Ø 14 mm
  10 stuks |  Goud
  Inclusief bevestigingsmateriaal

De functie van een zeilring

Lang niet alle zeilen zijn ermee uitgerust en hierdoor moet je zelf soms provisorisch aan de slag om het goed te kunnen bevestigen. Je knipt of snijdt er bijvoorbeeld gaten in. Met als gevolg dat het na kortdurend gebruik al begint te scheuren. En dat is natuurlijk zonde. Het doel is dan ook het voorkomen dat materiaal uitscheurt wanneer dit wordt bevestigd. De exemplaren die je op onze pagina vindt, zijn gemaakt van kunststof of van messing. Messing is een legering van koper en zink. Het is een erg hard materiaal dat om die reden dus ook lang meegaat. Met andere woorden: je doet financieel gezien een minimale investering, maar daar tegenover staat wel jarenlang gebruiksplezier. Bij messing zul je zien dat het materiaal langzaam aan bruin wordt als je het gebruikt in de buitenlucht. Dit doet echter niet af aan zijn betrouwbaarheid. De exemplaren in onze webshop zijn van bekende merken zoals Techtube Pro en Prym. Dit laatste Duitse merk is wereldwijd bekend door haar professionaliteit en innovatieve karakter.

Het bevestigen van een oog: stap 1

Je kunt deze ogen gemakkelijk zelf bevestigen. Bij verreweg de meeste soorten die je op onze pagina vindt, wordt ook nog eens het bevestigingsmateriaal geleverd. Zo kun je meteen aan de slag. Maar hoe bevestig je het nu precies aan bijvoorbeeld een afdekzeil of een tentdoek? De procedure is heel eenvoudig en de klus hoeft per oog niet langer dan een minuut te duren. Het bevestigingsmateriaal bestaat uit twee onderdelen: een ronde schijf (de stempel) en een langwerpig hulpstuk. Deze twee noemen we samen ook wel de inslaghulp. In de eerste stap plaats je het kleine ronde schijfje onder het zeil, op de precieze plek waar je de ring wilt bevestigen. Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt tot de rand van het materiaal. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het gat per ongeluk kan worden opgetrokken wanneer je het zeil gebruikt. Vervolgens plaats je aan de bovenkant ervan het A-gedeelte van het langwerpige bevestigingsmateriaal. Hier sla je met een hamer op, zodat er een opening in het afdekzeil ontstaat. Zorg er wel voor, dat je met de hamer recht op het materiaal slaat. Dus van bovenaf en niet vanaf een schuine hoek.

Het bevestigen van een ring: stap 2

Vervolgens leg je de zeilring (met de opstaande rand) op het kleine ronde schijfje en plaats je dit geheel weer terug onder het zeil. Hierdoor komt hij aan de bovenkant door het ontstane gat heen. Aan de bovenkant plaats je weer een exemplaar (de platte variant) en vervolgens leg je hier het B-gedeelte van het langwerpige bevestigingsmateriaal op. Hier sla je weer op met een hamer, uiteraard weer een hoek van negentig graden aanhoudend. Met deze handeling sluit je de ring dus als het ware. Veel kracht is hier niet voor nodig. Vaak is het oog met een aantal slagen al stevig genoeg bevestigd. Na het bevestigen ervan ga je door met de volgende. Het aantal dat je in een afdekzeil wilt slaan, hangt af van het doeleinde waarvoor je het gaat gebruiken. Het zal je niet verbazen, dat des te beter en efficiënter je iets wilt afdekken, des te meer ogen je zult gebruiken. Let er bij het bevestigen wel altijd op dat je dit doet op een harde ondergrond die niet beweegbaar is. Bijvoorbeeld een vloer of een stevige werkbank.

Andere mogelijkheden

Natuurlijk blijft het gebruik van een zeilring niet alleen beperkt tot een waterdicht zeil. Integendeel, je ziet ze steeds vaker terugkomen, bijvoorbeeld in interieur. De hedendaagse trend in interieur- en decoratieland is de industriële oftewel de stoere, robuuste stijl. En daar kunnen ogen een aandeel in hebben! We hebben het dan over ringen in gordijnen, vooral overgordijnen. Steeds meer gordijnen worden op deze manier aan de gordijnrails bevestigd. Zo krijgt het gordijn een moderne en een degelijke uitstraling. De plooien worden daarmee ook dieper en dus is dit ideaal voor gordijnen die zijn gemaakt van een dikke of wat stuggere stof. Maak je ze zelf? Dan kun je de ringen natuurlijk ook zelf bevestigen. Zo breng je uniciteit in je huis! Ben jij zo een echte creatieveling? Dan kun je voor meerdere projecten ogen kopen. Behalve voor gordijnen kun je ze ook gebruiken wanneer je zelf een tas maakt. Uiteraard kies je voor een sterke stofsoort. In combinatie met de ogen waarmee je de hengsels bevestigt, heb je een ijzersterke tas in handen die uniek is in haar soort.

Vragen en advies

Heb je vragen over zeilringen of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend "Snelle levering, goede prijs, artikelen goed verpakt. Geen verbeterpunten." 9,2
Perfect "Ik heb de webshop overzichtelijk ervaren en een uitgebreide mogelijkheid van betaling." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links