Zeilklemmen

Als je gemakkelijk en snel een zeil wilt spannen, dan kun je gebruikmaken van een zeilklem. Voorheen moest je altijd spannen met ringen. Alleen kost dit veel tijd. Een alternatief dat snel en eenvoudig werkt, is een klem te nemen om te spannen. Ze worden vooral veel gebruikt op de markt. Je voorkomt zo dat er constant wind en regen op je kraam staat. Wij geven je een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

€ 14,95

Zeilklem

 

  Metaal
  100 stuks |  Rood, Zilver
  Geplastificeerde bekken


€ 3,95

Zeilklem

 

  Metaal
  Lengte: 5 cm
  4 stuks |  Zilver
  Met extra sterke veer

€ 5,95

Zeilklem

 

  Metaal
  Lengte: 7 cm
  4 stuks |  Zilver
  Met extra sterke veer

€ 12,77

Zeilklem

 

  Plastic
  4 stuks |  Blauw
  Herbruikbaar
  Herbruikbaar

€ 5,95

Zeilklem

 

  Kunststof
  Lengte: 3.8 cm |  Breedte: 7.5 cm
  2 stuks |  Zwart
  Meer grip bij hoger tegengewicht

Waar kun je de zeilklem voor gebruiken?

Je kunt hem voor verschillende toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het ophangen van de was, spandoeken of het vastmaken ervan. Hij wordt soms ook wel een ‘derde handje’ genoemd. Hij zorgt ervoor dat je even je handen vrij hebt en je een doek kunt vastmaken. De trekkracht ervan verschilt per zeiltype. Als je een lang exemplaar hebt kan hij veel grotere stukken vasthouden. Er zit dus zeker wel verschil tussen een model van 5 cm en 10 cm. Als je een groot stuk doek wilt vastmaken aan een marktkraam, dan is het advies om extra grote modellen te kiezen. Je hebt zo minder nodig en je loopt een minder groot risico dat het losschiet. Maar ook op de camping wordt het ‘derde handje’ regelmatig gebruikt tijdens het kamperen. In de voortent kan bijvoorbeeld op de grond een stuk doek gelegd worden. Met een klem kun je deze eenvoudig aan je tent bevestigen. Je voeten blijven zo op die manier droog.

Plastic of metaal?

Er zijn uitvoeringen van plastic en van metaal. De metalen uitvoeringen zijn bedoeld voor het zware werk. Ze hebben een enorme trekkracht en kunnen tot wel 100 kg per exemplaar dragen. Dit is wel afhankelijk van het formaat. De metalen uitvoeringen komen we tegen bij het dragen van bijvoorbeeld zeilen bij de marktkraam. Deze kunnen ook gebruikt worden om een stuk doek vast te maken aan een aanhangwagen. Door de wind kun je het namelijk verliezen en zelfs de spullen die eronder liggen. De wind heeft een enorme kracht op je aanhangwagen als je de snelweg opgaat. Het is belangrijk dat je er een met een grote trekkracht monteert. Uiteraard maak je ook niet één exemplaar vast, maar meerdere. Ons advies is om voor het grote werk altijd metalen exemplaren te gebruiken. Plastic uitvoeringen kunnen gebruikt worden voor minder zwaar werk. Bijvoorbeeld als je de waslijn wilt ophangen. Het nadeel is wel dat de plastic clipjes sneller breken en dus minder trekkracht hebben. Maar voor de kleine klusjes zijn ze perfect om als extra handjes te gebruiken. Het is een slim idee om beide soorten achter de hand te houden.

Bescherm je spandoek met een geplastificeerde zeilklem

Dankzij de grote trekkracht is het vooral slim om een metalen type te gebruiken. Je kunt deze gebruiken om bijvoorbeeld een spandoek aan een marktkraam vast te maken. Het enige nadeel is dat je niet wilt dat hij door de klem beschadigt of scheurt. Vooral als je er een van stof hebt, wil deze soms scheuren door het gebruik van een metalen exemplaar. Gelukkig kun je dit voorkomen door te kiezen voor een metalen type met een geplastificeerde bek. Deze is uiteraard wel iets duurder dan een volledig metalen exemplaar. Maar daar staat tegenover dat ze de stof niet beschadigen. De geplastificeerde bekken zorgen ook voor extra grip. Bijvoorbeeld als de stof vrij glad is weet hij deze beter vast te pakken met een kunststof bek.

Een extra handje in en rond het huis

Niet alleen zakelijk wordt er hiervan gebruik gemaakt. De extra handjes zijn ook ideaal om in en rond het huis te gebruiken. Bijvoorbeeld als de winter aanbreekt en je graag je tuinset wil afdekken met een grondzeil. Met een stevige klem kun je het doek aan je tuinset vastmaken. Je voorkomt zo dat het wegwaait en tevens wordt je tuinset beschermd tegen de wisselende weersomstandigheden. Door te kiezen voor een uitvoering met een geplastificeerde bek voorkom je dat je tuinset hierdoor beschadigt. Ze kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor je eigen doe-het-zelf klus. De extra handjes zijn nooit weg om even iets vast te houden. Natuurlijk kun je hiervoor een lijmklem gebruiken. Maar de meesten zijn van plastic en zijn helemaal niet zo krachtig als deze metalen uitvoering. Als je kiest voor een metalen uitvoering met kunststof bek, dan kun je een stuk hout stevig op elkaar klemmen. Je zult merken dat de lijm sneller droogt en je niet constant zelf het hout hoeft vast te houden. Dit maakt hem ook ideaal voor doe-het-zelf klussen.

Vragen en advies

Heb je vragen over zeilklemmen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend "Snelle levering, goede prijs, artikelen goed verpakt. Geen verbeterpunten." 9,2
Perfect "Ik heb de webshop overzichtelijk ervaren en een uitgebreide mogelijkheid van betaling." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links